Руският фонд за преки инвестиции и турската фармацевтична компания  Turk

...
Руският фонд за преки инвестиции и турската фармацевтична компания  Turk
Коментари Харесай

В Турция ще бъдат доставени 10 милиона дози от руската ваксина Спутник лайт

Руският фонд за директни вложения и турската фармацевтична компания  „ Turk Ilac ve Serum Sanayi “  подписаха контракт за доставката на 10 милиона дози от съветската ваксина „ Спутник лайт “ в Турция. Това оповестиха през днешния ден за ТАСС от турската компания. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30725
Руският фонд за директни вложения избра „ Turk Ilac ve Serum Sanayi “ за оторизиран сътрудник за доставка и дистрибуция на имунизацията „ Спутник лайт “ в Турция. Сключеното съглашение планува първоначално да бъдат доставени 10 милиона дози ваксина, сподели представителят на турската фармацевтична компания. 

Досега „ Спутник лайт “ не е получила лиценз за приложимост в Турция. Министерството на опазването на здравето на Турция не е направило коментар по въпроса. 

На 28 април 2021 година турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви, че страната е подписала контракт за доставката на имунизацията „ Спутник V ”. На 14 юни в страната бе доставена първата партида с ваксини „ Спутник V ”. 

До момента към 85 % от популацията Турция на възраст над 18 години е имунизирано с две дози ваксина, а 93 % са ваксинирани с първа доза ваксина. Общо 26,4 милиона души са с сложена трета доза ваксина, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30725  Още четири жертви на ковид в Габровско Още четири жертви на ковид в Габровско  Двудневна стачка на лекарите в Турция Двудневна стачка на лекарите в Турция  Четирима мъже с COVID-19 починаха в Русенско Четирима мъже с COVID-19 починаха в Русенско
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР